utorak, 4. prosinca 2012.

ŠAMPONI ZA SUHO PRANJE KOSE

Zadnje vrijeme sam vidjela da puno cura piše o šamponima za suho pranje kose pa sam htjela s vama podijeliti svoje mišljenje o njima.

Prvo da vam kažem ponešto o mojoj kosi. Jako brzo se nauči na sve šampone tako da niti jedan šampon za masnu kosu nije uspio riješiti moj problem svakodnenog pranja kose. (da, da znam da nije dobro prati svaki dan kosu, da se još brže masti i slično ali prala sam ju i ako treba prat ću ju jer nema teoretske šanse da idem igdje s masnom kosom)

Sada koristim od L'oreala Elseve nutri-gloss light shine shampoo za njegu duge kose koja se brzo masti. I moram priznati da mi je jako dobar. Koristim ga sigurno već pola godine i do daljnjeg ga nastavljam koristiti. 
Doduše, on sam mi ne pomaže održat kosu oil free 2 dana. I tu nastupaju šamponi za suho pranje kose.


Oni bi trebali osvježiti kosu i dati joj volumena.

Prvi koji sam probala je od Batiste šampon za suho pranje tamnih i tamnosmeđih tonova kose.
Cijena: 39,99 kn  (nova cijena 47,99 kn)
Količina: 200 ml

Puno je cura oduševljeno ovim proizvodom a bome i ja! :)  Ima u sebi malo smeđe boje tako da vam neće ostati onako pudrasti trag na kosi.

Postoji i običan Batiste šampon za suho pranje i on nema boje u sebi smeđe boje i namjenjen je za sve tipove kose. Cijena mu je 29,99 kn ako se ne varam.  Kod Voodoo Blonde LINK možete vidjeti njegovu recenziju.

Kako mi je Batiste šampon pri kraju otišla sam do DM-a po novi. Pored njega je stajao i od Balee šampon za suho pranje kose.
Cijena: 20 kn
Količina: 200 ml

On nema u sebi smeđe boje kao ovaj od Batiste ali sam ga svejedno uzela da probam jer ako ne probam neću znati dal mi odgovara.

Meni osobno nije loš. Malo više moram protrljati prstima da se makne bijelo ali on odradi svoju funkciju.

Evo slika da vidite kako to izgleda:

(kliknite na sliku da bolje vidite efekt)

Na prvoj slici vidite kako mi kosa izgleda drugi dan. Tjeme kose mi je masno a ostatak kose nije. I izgleda kao da mi fali pola kose!!! :/
Pošpricam šampon samo po korjenu kose, pričekam jedno pol minute da se malo upije i onda prstima sve izmasiram i kasnije počešljam kosu.
Kosa izgleda puno bolje nego što je bilo ali ja ju ne volim nositi spuštenu taj drugi dan (ne pitajte zašto jer neznam), tako da ju zavežem u rep. I kosa mi u repu izgleda čisto i ja nemam osjećaj da je prljava. 

I to bi bilo to. :) Osobno nastavljam koristiti Batiste jer ima manje posla s njim i čini mi se da je kosa duže svježa s njim.

Imate li vi problema s masnom kosom? Ako imate, kako to rješavate? Jeste li do sad probavale šampone za suho pranje kose? Ako jeste, koji su vaši favoriti?

Pišite nam :)

Niki

21 komentar:

  1. ova dva konkretno nisam probala,ali me oni koje jesam nisu nimalo oduševili :/ ovom batisteu za smeđu kosu bih eventualno možda još dala priliku..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. syoss je bio zadnji kupljen,a prvi ne znam koji je,da me ubiješ :( moram pitati sveki (njoj je proslijeđen)

      Izbriši
    2. za syoss sam od puno ljudi cula da im se nisu svidjeli. meni ni njihovi samponi nisu bas bili dobri.

      Izbriši
  2. I meni se u zadnje vrijeme kosa masti više nego prije ... i nekako mi je teška na tjemenu . Ali ja znam lijek,sad će ispiti,ja ti tad ne izađem po 15 dana iz kuće i ne perem kosu ( samo se tuširam ) i ozdravi brzinom svijetlosti jer prirodna masnoća super djeluje na dlaku . Nemoj misliti da sam neki freak jer ne perem toliko kosu ali se preporodi :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, da, i ja kad sam doma 2, 3 dana ne perem ju ali kad ju operem imam osjecaj da mi puno vise kose ispadne jer je bila cijelo vrijeme u repu ili pundi pa vise nisam sigurna sto je bolje - oprat ju ili ne :/

      Izbriši
    2. Pa zapravo, ako razmislis o tome ne ispadne ti puno vise kose, jer to je sva ona kosa koju nisi iscesljala jer nisi prala kosu u medjuvremenu, tako da ti dodje na isto.
      I ja isto kada ne izlazim kuce 5-7 dana, uopste ne perem kosu, samo zamotam u pundju cim ustanem, bez cesljanja, i zaista mi se cini da se poslije manje masti, valjda je odmorim od svih gluposti koje trpam na nju stalno. A i ja se odmorim od uvijanja, feniranja, susenja...

      Izbriši
    3. a da. imas nesto u tome da je to sva kosa koju nismo iscesljale :) drzim se do daljenjeg onda ne pranja dok sam doma i ne idem nigdje :D

      Izbriši
  3. Imam masnu kosu, ali kupim si obi;an baby puder i odlčno riješava ovaj problem sa masnim tjemenom, tako da nema smisla dat 20, a ni slučajno 40 kuna za ove ''magic'' pudere jer su ista stvar.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to do sad nikad nisam probala. jel i on da barem malo volumena?

      Izbriši
  4. Ja perem kosu otprilike dva puta sedmicno i isto tako ako mi se slucajno zamasti vise nego obicno, a trebam izaci, malo stavim baby pudera, jer sve je to isto. Nema potrebe davati novac za nesto samo zato sto ima etiketu da je za kosu, jer je to otprilike ista stvar, ionako ces je oprat iduceg dana.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jel bitno koji baby puder uzeti? jer to do sad nikad nisam probala. :)

      Izbriši
    2. Ma nije,uzmi bilo koji i malo stavi po tjemenu i rasprsi i uradit ce isto sto i ti samponi :) meni je samo sad interesantan taj smedji hehe.:)

      Izbriši
    3. ako probas (a vjerujem da oces hahaha) javi kako ti se svidio :)

      Izbriši
  5. Odgovori
    1. bas mi je to drago cuti! :) i jesi odlucila koji ces probati? javi dojmove! :)

      Izbriši
  6. Pa stvarno ti je lijepo pokupio masnoću s tjemena.. super post, iako mi ne trebaju suhi šamponi (moja je pak suha, perem ju svakih 5 dana), ali zbog slikice sam sve pročitala :D.

    OdgovoriIzbriši
  7. I ja perem kosu svaki dan (kad sam u Zg, kad sam doma ne perem par dana, ionak nikamo ne idem :D), i ne vidim tu ništa loše. Također nema šanse da idem kamo s masnom kosom! I zato mi se sviđa ova ideja šampona za suho pranje, makar moram priznati da mi je to poprilično sve još novo.
    E da, i bila sam jednom u ljekarni na onom testiranju vlasišta, kad ti kamericom izbliza snimi korijen kose. Naravno da to rade u svrhu da ti uvale ultra skupi šampon, no ženica koja je to radila mi je rekla da je bolje kosu prati svaki dan, nego puštati da se masnoća nakuplja oko korijena, jer to začepljuje pore, itd. Ali svejedno mislim da je zdravo doma 2-3 dana ne oprati kosu..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovo za pore sam cula vec od 2 cure. ja sam za pranje svakodnevno pranje kose ako ti se masti i ako na nista ne slici. ali isto, ako sam za vikend doma i znam da nigdje ne idem, necu ju prati :D

      Izbriši

http://niki-veki.blogspot.com

Follow my blog with Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...