subota, 8. prosinca 2012.

Ispadanje kose



Prije godinu dana prvi put mi se deslio da imam problema sa prekomjernim ispadanjem kose. Do tada sam uvijek u jesen i proljeće primječivala malo više ispalih dlaka ali nikada ništa strašno.         
No prošle godine sam prilikom pranja kose doslovce prstima mogla izvući pramenove kose. Bilo je strašno (opsjednuta sam kosom)! 
Nažalost ispadanje se nije smanjivalo te sam kupila Fitoval  šampon protiv ispadanja kose te Fitoval losion protiv ispadanja kose, dok je Niki koristila i kapsule, te je njoj ispadanje prestalo znatno prije nego meni. Potrošila sam dvije bočice Fitovalovog šampona protiv ispadanja kose od 100 ml. 
Šampon utrljate u mokru kosu i ostavite tri minute da djeluje.  Losiona sam potrošila samo jednu od dvije bočice koje se nalaze u pakiranju.  Te dvije bočice služe Vam za 16 primjena, koristi se tako da se 5 ml losiona utrlja na suho vlasište jedanput dnevno ili 3 puta tjedno najmanje, no ja  sam stavljala po 2 puta tjedno maksimalno.


Sa šamponom nisam imala nekih problema, dok me od losiona znalo peći tjeme, te je to bio razlog zašto sam ga manje upotrebljavala. Kosa mi je nakon dvije bočice šampona prestala prekomjerno padati, te sam bila jako zadovoljna tim šamponom (iako se nadam da mi uskoro neće trebati).
Ove godine kosa mi opada kao i do prije prošle godine,  nisam imala potrebu koristiti nikakav šampon protiv ispadanja kose.

Ovaj post sam prvenstveno napisala zbog toga jer mi je to bilo grozno razdoblje i jedini dosadašnji problem sa kosom, inače ju ne farbam, ne koristim lakove, gelove, rijetko ju vežem u rep. Nadam se da sam pomogla svima koji su se suočili sa sličnim problemom. :)

 Nemam slike prije i poslije jer sam to koristila prije nastanka bloga, evo slika kako sad izgleda moja kosa.

Kakva su Vaša iskustva sa ispadanjem kose? Kako njegujete svoju kosu?

Veki :)

Broj komentara: 10:

  1. Stvarno prekrasna kosa! I moja je počela ispadati, užas! Alergična sam na to jer isto kao i ti patim na kosu :D Koristila sam Fitoval, mislim da ću ga opet kupiti.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala! :)
      Mene je Fitoval spasio! I moje ukućane jer je sve bilo puno kose.

      Izbriši
  2. Boja kose o kojoj sanjam i zbog koje sam radi raznih hemijskih preparata unistila svoju prirodnu heh :) Ja sam isto napisala post o kosi i kako je njegujem, mislim da mi jedino nedostaju neki vitamini kao dodatak prehrani. Koje god uzmem da pijem, nakon pola terapije zaboravim ih uzimati redovno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da je meni ispadala više zbog stresa. Riješenje kako da ne zaboraviš popiti je alarm, moj za tabletu zvoni svaki dan i svima diže tlak ali još nisam nijednom zaboravila. hehe. :) Budem pročitala post! :)

      Izbriši
  3. sa tim još nisam nikad imala problem ai od srca ti zelim da ti prekomjerno ispadanje prestane

    OdgovoriIzbriši
  4. Hvala. Prestalo je sa Fitovalom, ove godine srecom je sve ok tj. uobicajeno za ovo doba godine. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Lijepa kosa :-)
    S ispadanjem nemam problema. Jače ispada u proljeće i u jesen, ali ništa alarmantno. Moja mama ima već par godina taj problem - pramenovi joj neprestano ispadaju :-( Sad znam što ću joj pokloniti za blagdane ;-)

    OdgovoriIzbriši

http://niki-veki.blogspot.com

Follow my blog with Bloglovin
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...